Chřestové menu •
DNY ČESKÉHO CHŘESTU 10.4. - 11.4.
Chřestový krém s máslovými krutóny |
75 Kč |
Jarní salát s bílým chřestem, ředkvičkami, vejcem, brambůrkami a uzeným pstruhem |
215 Kč |
Vepřové medajlonky “Praha” s chřestem a pečenými bramborami |
215 Kč |
Sezóna českého chřestu, krále jarní zeleniny, je v plném proudu! Tato delikatesní zelenina, která svou jemnou a okouzlující chutí dokáže vaše gastronomické výtvory pozdvihnout do nebeských výšin, je velice zdravá. Již od antiky se užívá jako přírodní afrodiziakum.
Pěstování chřestu má v Česku dlouholetou tradici a málokdo ví, že český chřest je ve světě vyhlášený pro svou vysokou kvalitu. I v Česku si k této královské zelenině nachází v posledních letech cestu stále více lidí. Sklízí se ve dvou formách – bílé a zelené. Oba s pěstují ze stejné odrůdy. Bílý chřest se pěstuje pod plachtami a sklízí se speciálními noži, jimiž se odřezává přímo pod zemí. U zelené varianty se výhonky nezakrývají, proto se v nich vytvoří chlorofyl, odtud jeho zelená barva.
REZERVUJTE SI SVŮJ STŮL